searchSøgTYPO3 CMS by TypoConsult A/Smobilemenu

Urinvejssygdomme

Nyresygdomme

NyresygdomCystenyre

Kæledyr kan få problemer med deres nyrefunktion. Forløbet kan være akut og dermed ret alvorligt eller sygdommen kan udvikle sig langsomt (kronisk).

Her på Maribo Dyrehospital ses akut nyresvigt specielt hos u-vaccinerede hunde, der har fået Leptospirose, en bakterie der findes i urin fra rotter og mus forskellige steder i Danmark, herunder specielt Lolland-Falster.

Kronisk nyresygdom er den hyppigste nyrelidelse hos katte, og defineres som nedsat funktion af en eller begge nyrer, som har stået på i mindst 3 måneder. Kronisk nyresygdom forekommer hos omkring hver tredje kat over 10 år, og jo ældre katten er, jo større er risikoen for, at den får kronisk nyresygdom.

Nogle katteracer har større risiko for at udvikle kronisk nyresygdom, fordi de har en større forekomst af arvelige nyresygdomme. Det drejer sig blandt andet om abysinier, somali, siameser, perser, maine coon, og burmeser.

Ofte vil symptomerne på kronisk nyresygdom vise sig langsomt og gradvis. Dit kæledyr drikker mere, spiser mindre, taber sig måske og sover mere.

Hos krybdyr ser vi problemer med nyre/blæresten som kan resultere i smerter og kronisk utilpashed med vægttab og yderligere dehydrering til følge.

Kæledyr med nyresygdomme kan hjælpes med medicin, hvis du som ejer ønsker det. Tidlig indsats giver de bedste muligheder for at hjælpe dit kæledyr. Vi følger de internationale guide-lines for behandlingen af nyresygdomme hos kæledyr (IRIS).

Sygdom i blæren

Mange kæledyr får blærebetændelse. Det viser sig ved, at de hyppigt prøver at tisse, men hvor resultatet kun er små tissetårer. Ofte vil dit kæledyr også blive urenligt og der vil være blod i urinen.

Vi undersøger derfor urinen for bakterier, krystaller, betændelsesceller og andre celler for at kunne give de korrekte behandling til dit kæledyr. Er der på mikroskopi tegn på bakterier, dyrker vi urinen til næste dag og tester hvilket antibiotikum der virker bedst overfor infektionen.

Hos katte er blærebetændelser ofte sterile (uden bakterier) og behandles derfor med smertestillende medicin.

Er der tegn på krystaller eller er der mistanke om urinvejssten taler vi om foderskifte. En ultralydsscanning kan vise, hvor slem blærebetændelsen er eller om der er tegn på urinvejssten. Dette giver et godt bud på, hvor lang tid og hvordan vi skal behandle, for at få bugt med problemet.

Kontakt os

Maribo Dyrehospital
Rødbyvej 6
4930 Maribo Lolland-Falster
Telefon: 5476 0076
Klik her for e-mail

Klik her for Online tidsbestilling

Dyrlægernes telefontid: 8.00-9.00

Receptfornyelse: 8.00-9.00

Tidsbestilling: 9.00-12.00 & 13.00-16.00

Ved akut brug for hjælp er telefonen selvfølgelig altid åben

Notfall Kleintierpraxis

Clinique Veterinaire

Vagttelefon

Emergency Small Animal Hospital

Notfall Kleintierpraxis

Hopital d'Urgence Vétérinaire

Telefon: +45 5476 0076

Vi er i vagtsamarbejde med:

Nykøbing F. Dyrehospital

Nysted Dyreklinik

Dyrlægegården Våbensted &

Dyrlægehuset Nakskov

Byens Dyreklinik

 

 

Åbningstider

Mandag - fredag - 8.00 - 16.00

Maribo Dyrehospital

Søgning