searchSøgTYPO3 CMS by TypoConsult A/Smobilemenu

Vi tilbyder

På Maribo Dyrehospital tilbyder vi alt fra den årlige sundhedsundersøgelse og vaccination, almindelige konsultationer samt rutineoperationer til mere komplicerede medicinske udredninger og operative indgreb (herunder næse/ganeoperationer, kirurgiske tandbehandlinger, mave/tarmoperationer mm.). Desuden kan vi tilbyde en bred vifte af undersøgelser indenfor røntgen og scanning.

I vores veludstyrede laboratorie kan vi foretage stort set alt inden for blodanalyser og urinprøver, så du hurtigt kan få svar på dit dyrs undersøgelser.

I vores reception sælger vi sygdomsdiæter og livsstilsfoder af høj kvalitet samt forskelligt tilbehør til din hund og kat. Har du brug for hjælp, er vores dygtige personale altid klar til at rådgive dig, så du får det rigtige med hjem til netop dit dyr.

Velkommen.

7 gode råd om brug af antibiotika

1. Antibiotika er ikke altid løsningen

Det er ikke alle sygdomme eller infektioner, som er forårsaget af bakterier. Nogle gange er årsagen virus eller svamp. I sådanne tilfælde kan du bekæmpe sygdommen med specialudviklet shampoo og salve. Fordelen er, at du undgår at påvirke bakteriefloraen andre steder i kroppen. Har dit kæledyr fået en infektion med en multiresistent bakterie i huden, kan dyret også behandles uden brug af antibiotika. Det tager typisk længere tid og kræver en ekstra indsats fra dig med bade og anden behandling. Men det er nødvendigt for at bekæmpe de resistente bakterier.

2. Husk at komme til kontrol

Din dyrlæge ordinerer ofte et kontrolbesøg for at sikre den rette effekt. Hvis en infektion ikke bliver behandlet tilstrækkeligt, kan der hurtigt komme tilbagefald. Derudover stiger risikoen for at udvikle resistens.

3. Brug ikke gammel medicin

Det kan være fristende at benytte en rest medicin, du har liggende. Men medicin kan let blive for gammel og ineffektiv, forurenet med mikroorganismer efter åbning eller slet og ret være den forkerte type. Selvom et dårligt øre ligner det samme som sidst, kan typen af infektion være forskellig og dermed kræve en helt anden behandling.

4. Husk god hygiejne

Vores hænder er effektive til at sprede bakterier – hvis de ikke er rene! Tænk blot på hvor let forkølelse og influenza spredes i vintermånederne. Derfor skal du også være ekstra opmærksom på grundig håndvask og gerne supplerende afspritning med hånddesinfektion efter kontakt med de angrebne områder, når dit kæledyr har en infektion. Sådan forebygger du, at bakterierne formerer sig i jeres fælles hjem.

5. Hold dit dyr sundt

Du kan ofte holde dit kæledyr rask ved simpel omtanke og dermed minimere omfanget af infektioner og udviklingen af resistente bakterier. Regelmæssige vaccinationer og behandlinger mod lopper og flåter er effektive som forebyggende indsats. Du bør også være opmærksom på korrekt ernæring - i alle dyrets livsfaser. Og så opfordrer vi til et årligt sundhedseftersyn, der kan afsløre sygdomme eller begyndende tegn derpå.

6. Snak med din dyrlæge

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til sygdom, infektion eller brug af antibiotika. Det giver tryghed – for både dig og dit kæledyr.

7. Sådan tester vi dit kæledyr

For at være sikker på om det er nødvendigt at behandle med antibiotika, skal vi påvise, at det er bakterier, der er problemet. Det gør vi for eksempel ved at dyrke et svab fra et sår eller en urinprøve. Hvis der gror bakterier frem på prøven, er næste skridt at teste, hvilke antibiotika bakterien er følsom overfor. Når vi ved det, kan vi finde præcis den type antibiotika, dit kæledyr har brug for. Sådan spotter vi den mest effektive kur og reserverer samtidig brugen af de mest potente former for antibiotika til livstruende infektioner.

Kontakt os

Maribo Dyrehospital
Rødbyvej 6
4930 Maribo Lolland-Falster
Telefon: 5476 0076
Klik her for e-mail

Klik her for Online tidsbestilling

Dyrlægernes telefontid: 8.00-9.00

Receptfornyelse: 8.00-9.00

Tidsbestilling: 9.00-12.00 & 13.00-16.00

Ved akut brug for hjælp er telefonen selvfølgelig altid åben

Notfall Kleintierpraxis

Clinique Veterinaire

Vagttelefon

Emergency Small Animal Hospital

Notfall Kleintierpraxis

Hopital d'Urgence Vétérinaire

Telefon: +45 5476 0076

Vi er i vagtsamarbejde med:

Nykøbing F. Dyrehospital

Nysted Dyreklinik

Dyrlægegården Våbensted &

Dyrlægehuset Nakskov

Byens Dyreklinik

 

 

Åbningstider

Mandag - fredag - 8.00 - 16.00

Maribo Dyrehospital

Søgning