searchSøgTYPO3 CMS by TypoConsult A/Smobilemenu

Sygdomme i fordøjelsesorganerne

Opkast og diarré

Sygdomme i fordøjelsessystemet viser sig hyppigst ved enten opkast eller diarré.

Så længe dit kæledyr virker frisk, leger lidt, spiser og drikker, kan du prøve at give den skånekost eventuelt suppleret med kosttilskud som Zoolac eller Canicur-Pro. Dette kan købes her på dyrehospitalet.

Mister dit kæledyr humøret, taber sig, har blod i afføringen eller nægter af spise i længere tid, skal du af sted til dyrlægen. Vær opmærksom på, at helt unge dyr skal i behandling tidligere ældre dyr. De har ikke de samme depoter som voksne og har ikke samme niveau af antistoffer og skal derfor kun kaste op eller have diarre et par gange, før den skal tilses af dyrlægen.

Selvom opkast- eller diarréen ikke virker alvorlig, bør det undersøges, hvis det jævnligt vender tilbage med korte mellemrum. Taber dit kæledyr sig gradvist, er det også grund til yderligere undersøgelser.

Tarmbetændelse

Tarmbetændelse er en af de mest almindelige sygdomme hos hunde og samtidig en af de mest almindelige grunde til opkast og tynd mave. Tarmbetændelsen kommer ofte på grund af en infektion med f.eks. virus eller parasitter, men kan også komme af mange andre grunde.

Bugspytkirtelbetændelse (pankreatitis)

Betændelse i bugspytkirtlen (pankreatitis) er den af de hyppigste årsager til opkast hos katte.

Hos hunde giver det oftere anledning til manglende spiselyst.

Pankreatitis kan ses i en akut form, hvor dit kæledyr bliver meget dårlig og smertepåvirket. Denne form kræver ofte indlæggelse med væske og smertebehandling. Pankreatitis kan også forekomme i en mere kronisk form, der behandles med specialfoder og smertestillende medicin.

Andre mave/tarmlidelser - på godt og ondt

Der findes mange organer i bughulen og der kan opstå sygdom i dem alle. Det er dog langt fra alle, der er lige alvorlige. Mange af disse tilstande kan afhjælpes eller helbredes ved hjælp af operation, medicin og/eller kostændringer.

Vi bruger vores kliniske undersøgelse samt scanning eller røntgen til at finde årsagen til, at dit kæledyr har det dårligt. Ofte er det også en god idé med blodprøver, specielt før en operation.

Kontakt os

Maribo Dyrehospital
Rødbyvej 6
4930 Maribo Lolland-Falster
Telefon: 5476 0076
Klik her for e-mail

Klik her for Online tidsbestilling

Dyrlægernes telefontid: 8.00-9.00

Receptfornyelse: 8.00-9.00

Tidsbestilling: 9.00-12.00 & 13.00-16.00

Ved akut brug for hjælp er telefonen selvfølgelig altid åben

Notfall Kleintierpraxis

Clinique Veterinaire

Vagttelefon

Emergency Small Animal Hospital

Notfall Kleintierpraxis

Hopital d'Urgence Vétérinaire

Telefon: +45 5476 0076

Vi er i vagtsamarbejde med:

Nykøbing F. Dyrehospital

Nysted Dyreklinik

Dyrlægegården Våbensted &

Dyrlægehuset Nakskov

Byens Dyreklinik

 

 

Åbningstider

Mandag - fredag - 8.00 - 16.00

Maribo Dyrehospital

Søgning