Søg
TYPO3 CMS by TypoConsult A/S

Hormonelle sygdomme

Et hyppigt symptom hos kæledyr med hormon-forstyrelser vil være forøget drikkelyst. Urinen vil være næsten uden farve og komme i store mængder. Desuden vil der ofte ses forandringer i pelsen og i muskelmassen.

Eksempler på de mest almindeligt forekommende hormonelle sygdomme ses nedenfor.

Diabetes (sukkersyge)

En af de hyppigste hormonelle sygdomme hos hund og kat er sukkersyge. Sygdommen viser sig ofte ved at dit kæledyr drikker for meget vand og taber sig. Der er dog flere sygdomme, som kan give disse symptomer. For at kunne stille den rigtige diagnose udtager vi en blodprøve og undersøger urinen.

Sukkersyg kan behandles med kostændring og insulinbehandling.

Stofskiftelidelser

Med alderen sker der ofte en ændring i dyrenes stofskifte.

Hunde får som regel tendens til for lavt stofskifte (hypothyreoidisme). Dette ses ofte ved vægt forøgning, pelsforandringer og sløvhed. For lavt stofskifte kan behandles med tilskud af stofskiftehormon.

Katte får som regel forhøjet stofskifte. Dette giver vægttab trods god appetit og ædelyst, samt en tendens hos nogle katte til et øget temperament. Sygdommen reguleres ved hjælp af foder samt tilskud af medicin.

Forhøjet cortisol-spejl (Cushing's syge)

Cushing's syge er en sygdom, som rammer ældre hunde. Sygdommen opstår som regel på grund af en tumor i binyren eller i den overordnede hormonkirtel i hjernen. Resultatet er et konstant forhøjet niveau af stress-hormon i kroppen. 

Symptomerne viser sig blandt andet ved forøget drikkelyst, pelsforandringer og tendens til vommethed.

Diagnosen stilles via en urin- og blodprøve og kan behandles med medicin.

Søg på Maribo Dyrehospital