Har din hund blodig diarre?

Er der blod i din hundens afføring? Er det parvo?

På Maribo Dyrehospital vaccinerer vi hundene hvert 3. år mod parvovirus-diarré, hundesyge og leverbetændelse. Dette kaldes for kernevaccinerne. Desuden vaccinerer vi årligt imod 4 typer af Leptospirose, en bakterie der bæres af rotter og mus i deres urin og som kan føre til nyre/leversvigt hos hunde (og mennesker).

En hund kan få blodig afføring af flere årsager.

Parvovirus

Parvo virus-diarre ses specielt hos hvalpe født af ikke-vaccinerede tæver. Vaccinerede hunde kan stadig få en mild grad af Parvo virus diarré, men de dør ikke af det. Det gør derimod specielt hvalpe af tæver, der ikke er vaccinerede.

Får man en u-vaccineret hvalp, som bliver sløv, ikke vil spise og har blodig diarré (rent blod med lidt diarré er det ofte), så er det alt afgørende, at hvalpen kommer hurtig til dyrlægen, hvis hvalpen skal reddes.

Parvo virus findes nemlig i miljøet og popper op med regelmæssige mellemrum, specielt hvis der er mange hunde i et område, der ikke bliver regelmæssigt vaccinerede. På Maribo Dyrehospital er det heldigvis ved at være nogle år siden vi sidst har haft patienter med udbrud af parvo virus.

Vagttelefon (Notfall Kleintierpraxis)

Mandag - fredag - 8.00 - 16.00