Søg
TYPO3 CMS by TypoConsult A/S

Nyheder

Værd at vide

Parring af tæve

Så er det ved at være tid til, at vore kæledyr kommer i løbetid og der er dermed amoriner i luften. Hvis din tæve er stille/utydelig omkring sin løbetid eller du skal køre langt for at få hende parret, er der mulighed for at følge hende tæt. Vi laver skrab af skeden og vurderer, hvornår vi skal begynde at tage blodprøver til bestemmelse af progesteron.

Vi ultralydscanner både tæver og hunkatte og giver en status på livmoderen og æggestokkene, så vi kan vurdere om de er sunde og raske. Vi kan således bestemme det præcise tidspunkt for parring eller inseminering, eller fastslå om der er sygdomsmæssige forhold vi skal behandle. 

Drægtighed se her

Uønsket drægtighed se her

Sædtapning og inseminering se her

Hvad er Danmarks farligste dyr?

Ganske vist har Danmark ikke vilde krokodiller, giftslanger eller løver, dog har vi et lille dyr, der virker ganske uskyldigt, men som man ikke skal undervurdere.

Skovflåten er en blodsugende mide som kan overføre forskellige sygdomme til både dyr og mennesker.

De vigtigeste sygdomme her på Lolland-Falster er borelliose og anaplasmose. Borrelia er den bakterie, som hos mennesker giver røde plamager efter bid og lammelser i ansigtet.

Hos hunde er symptomerne anderledes. Ofte er det tydeligste tegn, at hunden over en periode bliver skiftevis halt på forskellige ben. Man kan også se, at de led, som findes nedenfor knæ og albuer hæver op. Hunden kan blive mindre energisk og springe et måltid over.

Man ved at 1 ud af 5 katte danner antistoffer overfor anaplasmosen, og 1 ud af 100 katte danner antistoffer overfor borrelia. Men katte bliver ligesom rådyr og mus ikke syge af bakterien.

Får din hund Borrelia eller Anaplasma kan det behandles med et bestemt antibiotika. Hunde kan også vaccineres mod Borrelia, men ikke imod Anaplasma. Vaccinen holder i 1 år og bør gives i marts-april inden flåtsæsonen begynder.

Det er Borrelia, som giver den største risiko for følgesygdomme, så som leddegigt eller nyresvigt. Disse sygdomme kan lindres med medicin, ikke altid helbredes.

Husk årlig vaccination imod Leptospirose

Vi har Leptospirose på Lolland-Falster. Hos hunde, mennesker og i mindre grad kat kan denne bakterie føre til kronisk nyresvigt eller leversvigt. Hunde, men desværre ikke mennesker eller katte kan vaccineres mod Leptospirose (L4). Vaccinen holder kun 1 år, og det er derfor nødvendigt at vaccinere din hund årligt mod denne sygdom.

Vagttelefon (Notfall Kleintierpraxis)

Telefon: +45 5476 0076

Åbningstider

Mandag - fredag - 8.00 - 16.00

Søg på Maribo Dyrehospital