Søg
TYPO3 CMS by TypoConsult A/S

Tidligere afholdte arrangementer

Giv os en melding

Herunder har vi listet nogle af de arrangementer vi har haft gennem de seneste år. Er der et foredrag eller arrangement du kunne tænke dig er du velkommen til at skrive til os på post@maribodyrehospital.dk

 

 

Har din kat smerter?

Det er ikke let at se om katte har smerter. De er meget territoriale og må derfor ikke vis svaghed eller smerte udadtil. Der er dog små signaler man kan lære at aflæse.

Kom og lær, hvordan du kan kende forskel på om din kat har ondt eller ej.

Reprokursus for opdrættere

Maribo Dyrehospital v. dyrlæge Kirsten Hobolt og Nysted Dyreklinik v. dyrlæge Henriette Marqvorsen afholder i fællesskab et kursusforløb i reproduktion hos hund og kat. Kurset løber over tre aftener og udbydes til opdrættere, der godt vil "nørde igennem". Kurset består af følgende:

  1. Tævens fysiologi og forberedelse til ægløsning. Hvad sker der omkring parring og hvilke krav bør der stilles til hanhunden.
  2. Embryologi og fosterudvikling under drægtigheden.
  3. Fødsel og pleje af de nyfødte, fif og faldgruber

 

 

Tævens og hunkattens reproduktionscyklus

Gennemgang af tævens og hunkattens reproduktionscyklus med vægt på hormonelle forandringer under løbetid, omkring ægløsning samt under drægtigheden op til fødsel. Processen omkring sædtapning og inseminering gennemgås og vi taler om hvorfor tæven bliver falsk drægtig og hvorfor der udvikles livmoderbetændelse hos tæver og hunkatte? Herudover vil vi berøre betydningen af hanhundens og - kattens kønshormoner.

Embryologi (fosterudvikling)

Embryologi (fosterudvikling)

Her gennemgår vi udviklingen fra befrugtet æg til nyfødt hvalp/killing. I det omfang det er muligt, vil scanningsbilleder fra Henriettes scanningsprojekt blive brugt til illustrationer. Vi lægger vægt på kritiske perioder, hvad skal man undgå og hvad regnes for ufarligt. 

Pleje efter fødsel

Hvordan hjælper vi bedst nyfødte hvalpe og killinger. Vi fortæller om nyeste viden på området, og får samtidig udryddet gamle skrøner og skadelige håndteringsrutiner.

 

 

Unghundeaften

Maribo Dyrehospital inviterer til foredrag om unghunden. Aftenens foredragsholder tale om en bred vifte af problemstillinger, og løsninger heraf, i forbindelse med det at have en ung hund. 

Hunde og fobier

Vores foredragsholder fortæller om årsagsforhold ved fobier hos hunde. Der bliver lagt særlig vægt på lydfobi (skud/fyrværkeriangst) og hvordan man arbejder med problemet.

Redningshunde og Agility

Jens Steffensen fortæller om hvorledes han træner en redningshund op til at kunne klare de udfordringer, den skal kunne klare under vanskelige forhold. Han fortæller om sine mange oplevelser med egne hunde som udsending til bl.a. jordskælvsområder. Jens træner desuden hunde til blinde.

 

 

Barn og hund dag

Kom til et par hyggelige timer sammen med andre børn og hunde til hundetræning og snak om adfærd. Niveauet er fuldstændig individuelt, da vi tager udgangspunkt i barnets alder og formåen. Børn under 10 år skal følges med en voksen. Husk praktisk tøj/fodtøj og en lille madpakke.

Vi ses

Mette Kistrup

Børnearrangement

Dagen vil blive en blanding af hyggeøvelser, træning, snak om hundeadfærd og pelspleje og hyggeligt samvær i hinandens selskab.

Du skal medbringe din hund, en forælder, en god madpakke og hundens børster/kam.
Tilmelding skal ske på post@maribodyrehospital.dk eller telefon 5476 0076

Efterårssjov for dig og din hund

Efterårsferien nærmer sig og derfor vil vi gerne inviterer dig, en voksen og din hund til et par hyggelige timer med leg og læring.  Vi mødes på græsset (folden) bag Maribo Dyrehospital kl. 10.30-13.00. Tag far eller mor under armen, din hund i snor og medbring madpakke, hundesnor, godbidder og tøj efter vejret.

 

 

 

Brugshundearbejde

Carsten Druekær fra Dansk Blindesamfund deler ud af sine erfaringer fra 20 års arbejde med brugshunde. Carsten Druekær har været udtaget til IPO ved DM og VM og blev i 2012 unghundemester med sin labrador på markprøve.

Førstehjælp - Hvad gør jeg?

Hvad gør du, hvis dit kæledyr kommer til skade? Hvad kan du selv gøre og hvornår skal du ringe til dyrlægen? En aften med gode råd om hvad du kan klare selv eller kan gøre indtil dyrlægen tager over.

Tilmelding på tlf. 54760076 Pris 50,- kr.

Håber vi ses Heidi og Anja

Hundeluftedag

Fælles hundeluftedag med udgang fra Maribo Dyrehospital. Vi går sammen ud til naturskolen, hvor vi byder på en forfriskning.

Hvalpeaften

Maribo Dyrehospital inviterer hermed til hyggelig hvalpeaften for nuværende og kommende hvalpeejere. Vi vil blandt andet komme omkring fodring, vaccination, adfærd og gode råd i forbindelse med opvækst.

 

 

Min hund skal have hvalpe

Hvordan forbereder du dig på at få hvalpe? Hvordan undersøger vi tæven før og under drægtigheden? Hvordan skaber du de bedste forhold for din hund og dens hvalpe? Kan hunden føde selv, eller kan I få brug for dyrlægehjælp? Få svar på alt dette og meget mere. En aften med gode råd – før, under og efter fødsel.

Tilmelding på tlf. 54 76 00 76 - Pris kr. 50,-

Veterinærsygeplejerske Caroline Jørgensen og dyrlæge Kirsten Hobolt

Katteadfærd

Hvad er normal adfærd? Hvordan aktiverer man bedst sin kat? Fodring og pasning af din kat. Førstehjælp til din kat. 

Pasning og opdragelse af hvalp og unghund

Vaccination, fodring, tandpleje, renlighed, alene hjemme? Det er bare nogle af de spørgsmål som dukker op når man får en hvalp i huset. Hvordan kommer du bedst fra start og hvordan får du en lydig og harmonisk unghund. Kom og bliv klogere på alt dette og meget mere. 

Skovflåten/Loppen

Kirsten Hobolt vil give en grundig gennemgang af skovflåten og loppen. Deres færd gennem hund og kat, forebyggelse og bekæmpelse. Hvad gør man når skaden er sket og utøjet for alvor er rykket ind på adressen? Hvordan undgår man, at det går så galt?  

 

 

Slankeforedrag - anderledes

Slank din hund eller kat. Er overvægt farligt? Hvorfor og hvem rammes mest? Snacks er det også mad? Succes mål og glade kæledyr. 

Vagttelefon

Emergency Small Animal Hospital

Notfall Kleintierpraxis

Hopital d'Urgence Vétérinaire

Telefon: +45 5476 0076

Åbningstider

Mandag - fredag - 8.00 - 16.00

Søg på Maribo Dyrehospital